Tre ting du kan bruge dine overmodne bananer til

07 October 2021
Steffen Petersen

advertorial

Du kender det måske alt for godt; du har købt en masse bananer, der nu står på køkkenbordet og er blevet meget mørke. I stedet for at kyle dem ud, kan du med fordel lave en lækker søndagsdessert til dig selv eller dine kolleager til mandagsmødet dagen efter. Læs med i dette indlæg, hvor vi kan give dig tre gode idéer til, hvad du kan bruge dine overmodne bananer til. 

1. Bananpandekager

Hvis du har børn eller bare elsker pandekager generelt, så kan du bruge dine bananer til lækre pandekager. Det kræver ikke mange ingredienser for at lave pandekager. Kun æg, mælk, lidt havregryn og så dine bananer. Så har du faktisk en god dej, der kan lave lækre og sunde bananpandekager til dig og dine børn. Du kan tilføje lækre og sunde toppings til, såsom blåbær, skyr, eller kaneldrys. Vi kan også anbefale, at du tilføjer lidt kardemomme til dejen, så du får en lækker smag sammen med bananen. 

2. Bananbrød

Bananbrød er blevet temmelig trendy indenfor de seneste år og man forstår godt hvorfor. Det er super nemt at lave og kan også erstatte de søde kager med noget sundt og velbalanceret. De overmodne bananer er perfekte til at lave bananbrød med. Du kan skære stykker af bananbrødet ud og smøre lidt smør eller hvad du foretrækker, på det varme bananbrød stykke. Det er genialt til enten morgenmad eller sammen med en eftermiddagskaffe. Bananbrød kan du lave sammen med dine børn og de kan få et stykke med i madpakken, som en sundere alternativ til kage. 

3. Banankage

En god banankage fejler aldrig. Særligt ikke, hvis du tilføjer chokoladestykker til banankagen. Banankage er god til enten børnefødselsdage eller hvis du har kageordning på arbejdet. Du kan også tilføje kardemomme til din banankage, så kagen får en god efterårssmag. Uanset hvad, så er du ikke gået forkert i byen med at tage en kage med på arbejdspladsen eller i skolen.