Sådan får du nemt og hurtigt forrudeskift

23 March 2021
Anne-Mette Hansen

Der findes intet værre end en smadret forrude på bilen. Det er en situation, du ikke kan gøre så meget ved. Når glasset først er revnet eller smadret, skal forruden simpelthen skiftes. Heldigvis kan du gøre lidt aktivt for at få den bedste pris på markedet. Læs meget mere om det i denne artikel, hvor du får tips til nem og hurtigt forrude skift

Sådan får du skiftet ruden nemt og hurtigt

Hvad gør du, når uheldet er ude? Uanset om ruden er smadret pga. et væltet træ, hærværk, et trafikuheld eller noget helt fjerde, skal du selvfølgelig have en ny rude i. Hvis bilen står derhjemme og uheldet er sket her, er det lidt nemmere for dig at kontakte flere autoværksteder for at få deres priser. 

Når du har valgt et sted, hvor du synes, at prisen er god, skal du have dem til at komme ud og skifte ruden eller afhente din bil. Du kan ikke selv køre i bilen med en meget smadret eller revnet rude, det er alt for uforsvarligt – og ulovligt. 

Er uheldet sket et andet sted end hjemme hos dig selv? Så skal du have autohjælp til at hente bilen og køre den til et nærliggende autoværksted. Ofte vil du vælge det værksted, du plejer at bruge – og derfor kan det være lidt besværligt at indhente flere tilbud på at skifte glasset. 

Hvad koster skift af forrude?

Det varierer altid afhængigt at bilmodellen og hvilket autoværksted, du benytter. Det kan derfor være svært at give en helt konkret pris på dét at få skiftet en forrude. Du kan i stedet vælge at ringe rundt og høre dig lidt frem.

Måske har du en revne i forruden, som du godt har kunne køre med i lidt tid. I dette tilfælde kan du sagtens indhente tilbud fra flere firmaer og så vælge det bedste af dem.