Nummerplade tjek ved køb af ny brugt bil

Er du på jagt efter en ny brugt bil – og er du i tvivl om, hvor vidt den bil du har i søgelyset er helt legitim? Så kan du hurtigt fastslå om der er belæg for din mistanke ved hjælp af et hurtigt nummerpladetjek.

Hvad er et nummerpladetjek?

Et nummerpladetjek er et opslag i en database i hvilken alle de mest vigtige informationer om bilen tilhørende den pågældende nummerplade står opført.

Alle køretøjer – personbiler såvel som lastbiler, varevogne og motorcykler – skal ifølge gældende dansk lov opføres i Motorregistret som administreres af Skat. Når bilen skifter ejer skal ejerskiftet dokumenteres ved en omregistrering af nummerpladen i dette register.

Motorregistret indeholder alle oplysninger om bilen som måtte være relevante, for eksempel dens specifikationer og type samt dens stel nummer. Motorregistret anvendes også til opslag i tilfælde af mistanke om at en bil er stjålet eller forsikringen på bilen ikke er betalt.

Hvad kan jeg se ved et nummerpladetjek?

Når du slår en bils nummerplade op i nummerplade registret vil du kunne få adgang til en lang række vigtige data omkring bilen.

Du kan selvfølgelig se om den brugte bil du har i kikkerten er afmeldt, eller om forrige ejer var bagud med forsikringerne. Du kan se om bilen er meldt stjålet, eller om der er andre diskrepanserimellem sælgers udsagn og bilens faktiske status. Dette er praktisk i forhold til køb af brugt bil, da du ikke ønsker at hænge på en bil med rod i registreringen.

Hvor kan jeg foretage et nummerpladetjek?

Hos Biltorvet kan du lave nummerpladetjek online. Biltorvet giver dig direkte adgang til såvel Motorregistrets data som til oplysninger omkring bilen fra diverse importører og forhandlere.

Derfor er Biltorvet det bedste sted at søge oplysninger omkring en bil ved hjælp af nummerpladetjek. Og så er det gratis at udføre nummerpladetjek hos Biltorvet. Læs mere på Biltorvet.dk