Konventionel plæneklipper eller robotplæneklipper?

27 December 2020
Astrid Pedersen

Er familiens gamle plæneklipper stået af, eller er den i hvert fald tæt på? Så bør du overveje om ikke nu er det rette tidspunkt til at forberede sommeren 2021 med indkøb af en ny plæneklipper. Græsset i din plæne vil nemlig højst sandsynligt – lige som alle de andre år – skulle slås et par gange om ugen hvis du ønsker at det holder den ønskede højde. Og så er det rart at have de rette redskaber hertil.

Hvilken plæneklipper skal jeg vælge?

Hvis det er mere end ti år siden du sidst anskaffede en plæneklipper kan du godt være forberedt på et noget anderledes marked. Først og fremmest har el drevne plæneklippere vundet frem og er særdeles populære blandt have ejere. Denne høje popularitet skyldes ikke mindst fraværet af lugt og støj fra de moderne el drevne plæneklipper.

En el drevet plæneklipper fås med enten batteri motor eller med ledning. Du kan med fordel vælge den batteri drevne el plæneklipper hvis din have har en vis størrelse. Du bør dog i samme omgang vælge en plæneklipper med en lang batteri levetid så du kan slå hele plænen uden at skulle lade din plæneklipper op konstant.

Vælg en robotplæneklipper – den smarte løsning

Ønsker du helt at slippe for den sure græsslåning tjans kan du med stor fordel vælge en robotplæneklipper frem for den manuelt drevne plæneklipper. Med en robotplæneklipper behøver du nemlig ikke at foretage dig noget som helst i forbindelse med græsslåning.

Du skal selvfølgelig sørge for at kanttråd til robotplæneklipper er nedlagt eller monteret korrekt, lige som du skal bruge tid på at programmere din robotplæneklipper til at udføre opgaverne som ønsket. Men så kan du ellers bare læne dig tilbage og lade din robotplæneklipper forestå det hårde og kedelige arbejde.

Læs meget mere om plæneklippere på husblog.dk