Hvornår har jeg behov for en kloakmester?

21 December 2020
Astrid Pedersen

Al den stund kloakken under din ejendom fungerer, som den skal, skænker du den nok ikke så mange tanker i hverdagen. Men når det begynder at lugte grimt fra afløbene på badeværelset eller i køkken og bryggers kan det skyldes fejl på kloak systemet. 

Hvis du har gjort alt hvad du selv kan gøre i den forbindelse, for eksempel skyllet rørene godt igennem med afløbs rens eller måske endda skilt vandlåsen ad, er det meget sandsynligt at der er noget galt dybere nede. Og så skal du have fat på en autoriseret kloakmester.

Når kloakken er tilstoppet eller sprunget læk er det meget vigtigt at den bliver fikset så hurtigt som muligt. Kloak systemets funktion er at lede spildevand væk fra din bolig – og går der hul på et kloak rør under din matrikel kan det få svære følger for såvel bygningen som dennes beboere.

I værste fald kigger du på en meget stor regning i forbindelse med dræning af haven og udbedring af skader på husets sokkel og fundament. Og så tager det ret lang tid at få styr på denne type skader hvis miseren har stået på igennem længere tid.

Hvordan kan en autoriseret kloakmester hjælpe mig?

En autoriseret kloakmester kan først og fremmest sørge for at kloak rørene bliver grundigt spulet igennem hvilket fjerner eventuelle tilstopninger. Dernæst vil din kloakmester udføre en tv inspektion af rørene for at identificere lækager eller måske en rotte invasion.

Er der rotter i din kloak kan de udrette store skader – og derfor vil en dygtig kloakmester få udryddet den eksisterende rotte bestand og opsætte en rottespærre for at forhindre nye i at opstå. Og så kan din kloakmester også hjælpe dig med nedlæggelse af faskine og omfangs dræn samt udvidelse af dine nuværende kloak systemer, for eksempel i forbindelse med renovering og nybyggeri.

Find din lokal kloakmester hos ES Brolægger & Entreprenør på esbrolaegger.dk.