Hvordan kan jeg forberede gulvaflibning?

23 January 2022
Agner Clausen

advertorial

Har du fundet en gulvmand, som skal afslibe dit gulv? Så er det rart at vide, hvordan man kan forberede gulvafslibningen, inden fagmanden kommer. På den måde undgår du forsinkelser og at projektet måske bliver dyrere.

Skal jeg afdække møbler oa. inden gulvafslibningen?

Maskiner til gulvafslibning er som oftest koblet til en støvsuger. På den måde undgår man det meste støv i rummet. Men man kan ikke undgå helt at støve. Derfor anbefales det, at man afdækker væghængte møbler, inventar og TV. Man kan købe afdækningsplast i de fleste byggehandler. Og når du alligevel er der, køb en rulle bred tape.

For at begrænse spredning af støv i hele lejligheden, kan man afdække døre. Man kan, hvis der fx kun er én indgang til rummet, købe afdækningdøre af plast, som kan åbnes og lukkes. Er der flere døre, og det kun er den ene der skal afdækkes, kan man helt enkelt tage sit tape og forsegle døren. Afslut ved også at tape nøglehullet til.

image

 

Hvad skal jeg gøre ved gulvet inden gulvafslibnin

 

gen?

Du behøver ikke at gøre gulvet grundigt rent. Men fej det, så større partikler ikke ligger på gulvet. Er der sprækker i gulvet, du gerne vil fjerne, kan du med fordel fylde disse sprækker med plastisk træ. Brug en spartel og sørg for at lægge lidt mere ud, end du skal bruge. Det overskydende bliver slebet ned. Det plastiske træ skal være hærdet helt op, inden det bliver slebet. Så gør det i god tid, inden gulvmanden kommer

Kan jeg lade noget stå på gulvet inden afslibningen?

Kan man lade noget stå på gulvet, som gulvmanden så kan flytte rundt på? Nej, det duer ikke. Hele gulvet skal være ryddet, inden gulvmanden kommer. Sørg for at fjerne alt, også for eksempel routere.

Kontakt Gulvkanonen for råd og inspiration

Følger du disse enkle råd til, hvordan du kan forberede dig til en gulvafslibning, har du gjort, hvad du kunne for at få et smidigt forløb. Har du andre spørgsmål, eller har du brug for inspiration, er du altid velkommen til at henvende dig til Gulvkanonen. De hjælper dig gerne.