Hvor skal bådudstyret gøre hjemme?

09 December 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Om man så har en lille eller en stor båd, så handler det om, at man kan finde den rette plads til det bådudstyr, som man har brug for, for det er strategisk smart at udnytte pladsen på en båd, om der er meget eller lidt.

Derfor bør man sørge for, at man placerer de ting, hvor man skal bruge dem, for der er nogle ting, som der er smartest at have de steder, hvor de er tiltænkt.

Et ekkolod skal man helst have ved roret, mens fortøjninger skal være klar ved rælingen, medmindre der er tale om ekstrafortøjninger, så kan man måske gemme det væk under sæder.

Men om det er under sæder nede under dækket eller udenfor, kommer an på, om det er noget, man skal bruge snart eller senere.

Så er der også altid det udstyr, som man ikke står og skal bruge ved hver sejlads, som man så kan have liggende derhjemme, indtil man ved, at man skal have det med.

image

Det vigtige bådudstyr og det knap så vigtige

Nogle ting kan man så aldrig undvære, og det gælder for eksempel redningsveste, og de skal altid være til at få fat hurtigt, så de skal ikke pakkes væk under alt muligt andet bådudstyr, som man ikke lige bruger så tit.

Desuden skal disse tjekkes efter tit, om de stadig virker og passer til folk.

Noget bådudstyr har naturlige pladser på en båd, så det handler om at benytte disse, også selvom man ikke er den mest organiserede person til hverdag, for det betyder en masse, at man altid ved, hvor man kan finde sine sager, når man er ude at sejle, om man sejler langt væk eller bare tager en mindre tur rundt ude for havnen.

Læg altid tingene tilbage, når de er blevet brugt, og tjek dem efter, om de holder endnu.