Få det gulv, du drømmer om, med en professionel gulvafhøvling i Højbjerg

16 May 2019
Astrid Pedersen
Få det gulv, du drømmer om, med en professionel gulvafhøvling i Højbjerg

Er dit gamle trægulv lakeret med mørk fernis, som måske var moderne for halvtreds år siden? Ønsker du dig brændende et smukt, lyst gulv – eventuelt et sæbe- eller ludbehandlet eet af slagsen? Har du ikke råd til at få lagt et splinternyt trægulv – og overvejer du derfor en alternativ løsning, for eksempel med klik parket i plastik laminat, eller et moderne beton eller cement gulv?

Så bør du træde et skridt tilbage, og tænke dig om en ekstra gang. Din drøm kan nemlig godt blive til virkelighed, hvis dit trægulv ellers er sundt og intakt. Det kræver bare en grundig gulvafhøvling, efterfulgt af en opfølgende gulvafslibning, og afsluttet med en behandling med lysnende sæbe eller lud.

Hvad sker der ved en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling foregår ved, at en maskine forsynet med en valse, som er påmonteret meget skarpe knivblade, køres hen over det lakerede gulv. Herved skrælles de øverste 2 – 4 millimeter af gulvets overflade – inklusive det grimme, mørke lag af fernis. Neden under findes et helt friskt lag af trægulv, idet den hårde lak på effektiv vis har forseglet gulvets overflade, og derved beskyttet det imod dybe skrammer.

Din gulvmand vil ved hjælp af en gulvafslibning sørge for, at gulvet er parat til den plejende efterbehandling med lud eller sæbe. Gulvet vil herved få en lysere nuance og en lækker, silkemat overflade, som er smuk at beskue og en fornøjelse at betræde.

Kan jeg selv foretage en gulvafhøvling?

Det tilrådes, at du overlader opgaven med gulvafhøvling til en dygtig og erfaren håndværker, som har erfaring med – og ekspertise inden for – behandling af trægulve. På den måde er du sikker på at få det optimale resultat af din gulvafhøvling – og samtidig minimerer du risikoen for, at der opstår alvorlige skader på dit gulv under selve proceduren.

Find det bedste tilbud på gkservice.dk

Read more