Brug en bedemand så du kan fokusere på sorgen

06 September 2022
Camilla Sørensen

editorial

Når en person dør, er det familien, der skal håndtere sorgen. Det kan være en meget vanskelig tid, og det er ofte svært at vide, hvad man skal gøre. En af de bedste ting, du kan gøre, er at bruge en bedemand. En bedemand kan hjælpe dig med at planlægge begravelsen og sørge for, at alt går glat. De kan også give støtte og vejledning i denne svære tid.

Hvis du er på udkig efter en bedemand, har vi nogle tips til, hvordan du finder en.

Brug de traditionelle metoder

At finde en bedemand er langt hen ad vejen som at finde andre fagpersoner. For eksempel er bedemænd normalt opført i telefonbogen eller online. Du kan også spørge dine venner eller familie, om de kender nogle gode bedemænd. Når du har fundet en bedemand, kan du ringe til ham eller hende og aftale en tid til et møde.

bedemand

Spørg ind til disse ting

Når du mødes med bedemanden, skal du sørge for at spørge om deres erfaring, og hvilke tjenester de tilbyder. Det er også en god idé at få et overslag over omkostningerne ved begravelsen, før du træffer nogen beslutninger. Bedemanden bør være i stand til at besvare alle dine spørgsmål og hjælpe dig med at planlægge den perfekte begravelse for din elskede.

Hvis du har svært ved at håndtere din sorg, opfordrer vi dig til at søge støtte fra en professionel. Der er mange ressourcer til rådighed til at hjælpe dig; bedemænd er blot en af de mange fagfolk, der kan hjælpe dig i denne svære tid. Andre muligheder omfatter sorgrådgivere, psykologer og støttegrupper.

Vær ikke bange for at bede om hjælp. Fx her: https://www.als-begravelse.dk/.

Planlægning af en begravelse kan være en meget vanskelig opgave, især hvis du er i sorg, og det er aldrig en skam at bede om hjælp i en svært tid.